söndag 7 februari 2010

sommarlov

Härligt.Bus sol bad regn filbunke med äggsmörgås mete med hemmagjort metspö Jo ll men vi var tvungen att lyda henne.Jag hade en egen vilja och envis.Mamma sa till mej att sutte det en kola på en pinne i sjön så skulle du dit och ta den!!!"sutte"Satt-suttigt ?????Olydig?Jomenvisst.Så en dag Mamma skulle åka till köpingen och handla och hon tog cykeln.det var bättre när hon tog bussen för då visste vi när hon skulle komma hem.Det var en fin sommardag,och vi fick stränga order om att inte gå ner till sjön och bada .vi skulle vara hemma och passa kon,så att hon inte gick upp på jordkällartaket.Det var på det här viset att kon var kjedjad vid ett järnspett så kon skulle flyttas på med jämna mellanrum.INTE för nära källartaket som var i dåligt skick.jo då vi lovade att passa konoch vi skulle vara så snälla så.Mamma hade nog inte kommit så långt på väg förrän någon kom med förslaget..Nu sticker vi och badar!Men kon då?Skit i "koa"hon klarar sej!vi tittade till kon och kom överens om att till jordkällartaket skulle inte kättingen räcka.men oj vad vi bedrog oss! När vi kom upp från sjön ,vad fick vi se !Kon på källartaket!Hon satt fast med frambenen på väg upp .ve och fasa!!!!Vad skulle vi göra?Vi slet och drog i kättingen men kon satt fast.då kutade en av oss till granngubben och han kom som en räddande ängel och fick loss kon.Jävla.snorungar detta ska eran Mor få reda på!Men gubben hann aldrig att skvallra vi mötte Mamma och talade om att vi stack i väg och badade och glömde kon.Mamma var inte så arg hon sa att det var tur att inte kon bröt benen och att ingen av oss hade drunknat.Men ni gör inte om detta.Hon sa inget heller till Pappa och det var tur för då hade vi åkt på en "hurring"Han hotade med det när vi inte gjorde som vi hade varit tillsagda.

3 kommentarer:

  1. Härligt Cajsa! Jättekul att läsa sådant här tycker jag. Fortsätt så. Men jag bara undrar satt du och skrev detta kl:4.56 på natten ;)

    Bozero

    SvaraRadera
  2. Haha...ja detta e kul....men du jag får logga in dig och hjälpa dig ställa in klockan för inte tror jag du satt här inatt ♥

    SvaraRadera
  3. Ingen ko på isen...men väl på taket i vissa fall, haha!

    SvaraRadera